4 Goede mogelijkheden om meningsverschillen op te lossen

 Toegeven 

Een van de partners onderwerpt zich aan wat de ander wenst. Het is een vrijwillig opgeven van rechten, zonder wrok, maar uit liefde. Er hoort hierin een wisselwerking te zitten. De partner die in dit geval ontvangt, hoort naar een gelegenheid te zoeken om daarin toe te geven. Het is een liefdesgeschenk.

 

 

 

Compromissen zoeken 

Een ieder geeft iets op en ontvangt iets, zodat er gelijkwaardigheid in de relatie is en de noden van beiden tegemoet worden gekomen. Deze manier van compromis sluiten hoort eveneens in vrijheid te worden ingewilligd en geaccepteerd, met genade, ruimhartig.

 

 

 

 

Vreedzaam naast elkaar leven (coëxistentie) 

Beide partners stemmen ermee in dat ze soms een beslissing nemen en verschillende activiteiten, naast elkaar, ondernemen. Of een verschillende mening hebben. Beiden erkennen dat ze een individuele smaak, noden en interesses hebben. Moedig elkaar genadig aan om deze te ontwikkelen.

 

 

 

Ontdek nieuwe mogelijkheden 

Deze laatste mogelijkheid staat stellen toe samen nieuwe oplossingen te ontdekken, waaraan geen van beiden in eerste instantie had gedacht. Samen kunnen ze brainstormen en de nieuwe mogelijkheden ontdekken. Gebruik je fantasie beleef er plezier aan.

 

 

nl_NLDutch
nl_NLDutch