5 Tips om de relatie positief en open te houden

1. Wees geïnteresseerd.
Wanneer jouw partner ergens over klaagt, luister je dan echt? Wil jij weten wat haar gek maakt? Echte interesse tonen houdt ook in dat je open vragen stelt, maar ook laat merken dat je aandachtig luistert door oog contact, door geregeld ‘uh-huh’s’, door te knikken of te schudden met j hoofd. Dat laat zien dat je echt luistert

2. Toon genegenheid
Lopen jullie hand in hand, geven jullie elkaar een romantische kus of omarm jij je partner bij het begroeten wanneer ze/hij thuis komt uit het werk? Het tonen van genegenheid zit hem soms in de kleine handelingen, ook tijdens een conflict.
Tijdens een conflict zorgt het tonen van lichamelijke en verbale genegenheid dat het stress niveau omlaag gaat. Wanneer jij een moeilijk gesprek hebt en je partner neemt jouw hand en zegt :”Dit is lastig om over te praten. Ik hou echt van jou en samen komen wij er uit” zal jij je veel beter bij voelen omdat het tonen van genegenheid gekoppeld is aan het verminderen van de spanning en het brengt jullie dichter bij elkaar

3. Laat merken dat je partner er toe doet
Ons motto om het huwelijk te doen slagen is “kleine dingen vaak”. De kleine blijken die tonen dat je geeft om de ander zijn krachtige manieren om de positiviteit in het huwelijk te vergroten.
Iets ter sprake brengen wat voor jouw partner belangrijk is, terwijl jij er niet mee eens bent, laat zien dat jij het belang van je partner boven die van jou zet en je laat merken dat ze voor jou ook belangrijk zijn. Hoe jullie met elkaar omgaan , buiten een conflict om, beïnvloed hoe goed jullie in staat zijn om om te gaan met de onoverkomelijke meningsverschillen.

4. Oprechte waardering
Hoe jij over je partner denkt beïnvloed hoe jij met je partner omgaat. Door te focussen op de positieve aspecten van jullie relatie, zoals de mooie momenten uit jullie verleden en jouw partners bewonderenswaardige eigenschappen, stop je positieve energie in jullie relatie
Zet nu die gedachten om in actie: elke keer dat jij je positieve gedachten uitspreekt en jij jouw partner een positief compliment geeft, groot of klein, dan versterk jij jullie relatie.

5. Leef mee en zeg sorry
Meeleven is een van de diepste vormen van menselijke verbinding. Wanneer je met jouw partner mee leeft, laat je zien dat jij de gevoelens van je partner begrijpt en dat je mee voelt, ook als je dat non-verbaal laat merken door een gezichtsuitdrukking of je lichaamshouding.
Door te zeggen dat je snapt waarom je partner zich zo voelt, zal je partner doen inzien dat je aan zijn/haar kant staat. Meeleven, empathie, is een belangrijke verbindingsvaardigheid waarin elke stel zich zou moeten bekwamen. Er is ook geen limiet aan de hoeveelheid medeleven die je aan elkaar kunt tonen.

 

Wil je nog meer te weten komen over wat jij kan doen waardoor jullie intimiteit groeit.
Check hier voor meer info