7 Eenvoudige dingen die je elke dag voor je partner zou moeten doen.

Door deze zeven dingen dagelijks te doen, gaat je partner zich geliefd voelen.

In jouw leven is er een die het vaakst in je gedachten is. Die ene waar jij je rest van je leven samen mee wilt zijn, jouw dromen mee wilt delen, en voor wilt zorgen. Die ene waarover je met trots praat tegenover vrienden en familie. Die ene die jou complimenten geeft, jou uitdaagt en soms jou voorziet van positieve feedback. Voor mij geldt, dat mijn partner mijn vrouw is. Die van jou kan je echtgenoot/echtgenote, je verloofde, je vriend of vriendin zijn.

Zoals je zelf ervaart, kan het leven heel druk zijn. En net als vele anderen kunnen we makkelijk vergeten om onze partners elke daar weer geliefd te laten voelen. Maar wanneer je het echt wilt, kun jij je partner geliefd laten voelen door elke dag deze eenvoudige dingen te doen.

1. Lach, knuffel en kus je partner.
Door te lachen wordt niet alleen de dag van je partner vrolijker, maar die van jou ook. Door te lachen wordt stress niveau verlaagd en je productiviteit vergroot. Een lach is ook nog eens besmettelijk. Aanvullend kun jij je partner elke dag een gepassioneerde knuffel en kus geven. Wanneer ik de deur uit ga of thuis kom, het eerst wat ik doe is mijn vrouw een dikke kus geven. Geef je partner die 1-minuut-kus-knuffel-lach en zie wat het doet voor jouw partner, voor jouwzelf en voor jullie relatie.

2. Geef je partner complimenten.
Zeg hem / haar dat ze mooi is en aantrekkelijk. Geef een compliment over het karakter of de gebieden waarin jij ziet dat er moeite wordt gedaan om te verbeteren. Soms kan een compliment gedaan worden in de vorm van een bedankje. “Dank je dat je voor …. zorgt.” “Dank je dat je  zo lekker hebt gekookt.” “Dank je dat je je best doet om … “ We zijn het niet zo gewend om iets positeifs te zeggen tegen elkaar, maar door elkaar positief te bemoedigen, wordt het zelfvertrouwen versterkt. Je laat elkaar merken dat ook de kleine dingen er toe doen. Het laat zien dat je elkaar waardeert en lief hebt.

3. Zeg eens “Bedankt dat je voor mij hebt gekozen.”
Bij iemand zijn is ene keuze die we elke dag weer maken. Elke dag weer kies ik voor mijn vrouw en stel haar boven de dagelijkse verleidingen, boven mijn egoïsme; en zij doet hetzelfde! Yeah! Van al die miljoenen anderen koos jouw partner er voor om bij jou te zijn. Wees daarvoor dankbaar.

4. Luister naar je partner.
Luisteren is een vaardigheid dat een inspanning van jou vraagt. Luisteren betekent dat jij jouw volledig een onverdeelde aandacht geeft aan wat jouw partner zegt. Terwijl je luistert denk dan niet aan jouw reactie. Jouw partner gaat beter communiceren wanneer hij/zij weet dat dat jij luistert naar wat er gezegd wordt. Wanneer je luistert ben je ook in staat om met goede feedback te komen op vragen, ideeën of discussies die je samen hebt.

5. Breng samen tijd door.
Maakt niet uit wat je doet: samen koken, een spelletje spelen of ergens heen gaan. Hierdoor wordt je weer met elkaar verbonden op een ander niveau. Vraag je partner hoe de dag was en vertel hoe die van jou was. En tussendoor kan je het hebben over de doelen en dromen die jullie hebben individueel en als koppel. Heb het ook leuk met elkaar, lach en geniet van elkaars aanwezigheid. Probeer elke dag iets samen te doen. Maak hiervoor tijd vrij.
TIP: Zet het in je agenda. Geef elkaar de hoogste prioriteit.

6. Moedig je partner aan om doelen te bereiken.
We hebben allemaal dromen. Soms grote dromen, soms iets minder groot. Ik neem aan dat jou wpartner ook dromen heeft. Je kan nog zo mooie plannen maken om je dromen te verwezenlijken, soms heb je dagen dat je het op wilt geven. Wanneer het lijkt alsof er geen einde komt aan de tegenslagen en hindernissen. Die kleine aanmoediging van je partner kan net dat gene zijn waardoor je er weer voor wilt gaan, waardoor je weer de moed en energie hebt om de tegenslagen te weerstaan en dat jij je droom kan waar maken.

7. Zeg “Ik hou van je.”
Zeg het persoonlijk, via een whatsappje, social media, wat dan ook. Fluister het als eerste in de morgen in de Orne van je partner. Werkt je partner thuis kun je briefje op de laptop, smartphone of op het bureau achter laten met “Ik hou van je”.

Zoals je ziet kunnen we elke dag deze eenvoudige dingen doen voor onze partner.
Kies er drie uit die jij gaat doen voor jouw partner.

 

Marcus Kusi, Contributor. Husband. Father. Best-selling Author. Host of the First Year Marriage Show Podcast. Soccer Fan. Visit him at www.OurPeacefulFamily.com