8 Effectieve manieren om je relatie om zeep te helpen

Je kan veel lezen over wat je kunt doen om jullie relatie een nieuwe boost te geven. Ook wij helpen jullie graag om jullie relatie sterker te maken. Maar soms is het goed om het eens van de andere kant te benaderen. Bij deze dus …

1. Trouw met de verkeerde persoon of om de verkeerde reden.
De absolute garantie van een ellendig huwelijk is een slecht begin. De slechtste reden om te trouwen is wanneer je iets anders probeert te vermijden. Zoals pijn, eenzaamheid, je verleden, je familie.

2. Verwacht van je wederhelft om jou ‘compleet’ te maken.
Een van de beste manieren om van frustratie het fundament van je relatie te maken is verwachten van je partner dat hij of zij álle rollen vervult: je geliefde, je beste vriend, je entertainer, je beschermer, je leraar, enzovoort. Zorg dat jouw geluk zijn/haar persoonlijke verantwoordelijkheid wordt en je hebt kat in ’t bakkie.

3. Doe vooral geen moeite om daadwerkelijk te communiceren.
Jouw taak is om ervoor te zorgen dat je echtgenoot geen idee heeft wat je probeert te zeggen. Blijf vooral lekker vaag. Het is je soulmate toch? Dan moet hij of zij maar aanvoelen wat je bedoelt. Wees alles behalve letterlijk en je partner is letterlijk lost in translation.

4. Ontwijk verantwoordelijkheden. 
Geef nooit, maar dan ook nooit toe dat iets jouw schuld was. Geef je partner de schuld van alles wat mis gaat. Lullig misschien, maar het verzekert je er wel van dat geen van je problemen ooit opgelost zullen worden.

5. Creëer veel conflicten, en ga vol voor de winst.
Geen enkel issue is te klein dat het niet kan worden opgeblazen tot een enorm argument. Anders verwoord: maak van iedere mug een olifant. Houd het tijdens een discussie altijd persoonlijk, met veel beledigende uitspraken. Voel je vrij om alle bagger uit het verleden weer naar boven te halen.

6. Gebruik seks als een wapen.
Creëer zoveel mogelijk seksuele frustratie bij de ander. Dit doe je door altijd te starten op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats en op de verkeerde manier.
Tip voor beginners: ga op een andere tijd naar bed dan je partner.

7. Een verschillende filosofie over de financiën dan je partner.
In 39 procent van de huwelijken is geld zelfs de belangrijkste oorzaak van een conflict.

8. Gebruik internet als toevluchtsoord. 
Spendeer veel tijd aan het beantwoorden van mails, kijken van series en scrollen door social media. Heb je een vraag aan je partner of heb je iets nodig, stuur dan even een berichtje. Je hebt het nu eenmaal zo druk, dat je amper tijd hebt om elkaar te spreken.

Deze tips komen van Dr. Habib Sadegh oprichter van Be Hive of Healing, een integratief gezondheidscentrum in Los Angeles

 

Connecting Hearts

Wil je wel een sterke, duurzame en liefdevolle relatie hebben, moet je dus niets van wat hierboven beschreven is, maar juist het tegenover gestelde gaan doen. Het beste wat je dan kan doen is om de workshop Connecting Hearts te gaan volgen. Hierin ontdek hoe je van een goed huwelijk een geweldig huwelijk kan maken. Gewoon thuis op je eigen bank. Informatie over deze workshop vind je HIER