Gratis Proefles

Het Communicatiestoplicht.

Het Communicatiestoplicht helpt jullie stijl van communiceren te ontdekken. Jullie kunnen met hulp hiervan een begin maken in te schatten welke uitwerking jouw woorden op jouw partner hebben.

Als je iets wilt zeggen tegen je partner, doe je dat op verschillende manieren, afhankelijk van het onderwerp, het moment van de dag, hoe jouw humeur is, en het humeur van je partner. Om te  groeien in jullie relatie is het goed om te ontdekken op welke welke manier jullie communiceren.

Het stoplicht heeft drie kleuren: Rood, Oranje en Groen. De kleuren geven de manier weer waarop gecommuniceerd wordt. Het zegt veel over de toon waarop je iets zegt.

 

Lees dit eerst voor je verder gaat: Uitleg van het Communicatiestoplicht

 

Opdracht
Doel is het realiseren welke kleuren van het Communicatie Stoplicht binnen jullie relatie het meest voorkomen en de verandering die jullie daarin willen aanbrengen.

Uitleg en Opdracht: Gebruik van het Communicatiestoplicht


Afsluiting
In dit hoofdstuk over Communicatie hebben jullie gekeken naar jullie manier van communiceren: Wat zeg je. Hoe zeg je het en hoe kan jij je communicatie verbeteren. Garry Smally (schrijver van DNA for Relationships) schrijft “Relatie is communicatie, de rest is detail”. Communicatie is niet alleen het smeermiddel van welke relatie dan ook. Het is meer, het gaat verder. Het is de levensbron van elke relatie.

Aangezien jouw belangrijkste relatie die met je partner is, verdient deze het dat jij je best doet, zodat jullie onderlinge communicatie beter wordt.

Goed met elkaar communiceren is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Maar alles is te leren, wanneer je de moed maar niet opgeeft. Jij, je partner en jullie relatie zijn het waard om er energie en tijd in te stoppen, om er een succes van te maken.

 

We hopen dat je nu een idee hebt gekregen hoe makkelijk het is om de workshop samen thuis te doen. Wanneer jullie eenmaal bezig zijn met de workshop ga je merken hoeveel direct toepasbaar is in jullie relatie.

 

We zien jullie graag terug bij de Workshop Connecting Hearts

nl_NLDutch
nl_NLDutch