Intimiteit – Groeiplan

Groeiplan
In de afgelopen opdrachten heb je voor jezelf diverse goede voornemens gemaakt. “Vanaf nu ga ik het anders doen!” maar voor je het weet heeft de dagelijkse sleur of juist de waan van de dag jou weer te pakken en ben je in een mum van tijd die mooie voornemens kwijt. Hoe jammer is dat voor jou, je partner en je relatie.
Goed bedoelingen worden pas een plan wanneer je ze op papier zet.
Door ermee aan de slag te gaan wordt het een feit. Of om in het Engels te zeggen: “When you fail to plan, you plan to fail”

Opdracht 5
Met behulp van dit Groeiplan van onze intimiteit kan jij aangeven wat jij wilt doen om een diepere en intiemere relatie te krijgen. Ook jouw partner kan aangeven wat hij/zij wil gaan bijdrage aan jullie gezamenlijke doel.

En vergeet niet om over zes weken beiden lekker op een luie bank of tuinstoel neer te vleien om te kijken hoever jullie gekomen zijn met de goede voornemens. Een plan is pas een feit wanneer de dag voorbij is, dus gun jezelf ook de mogelijkheid om jullie plannen bij te stellen. Maar vergeet nooit waarom jullie dit plan hebben: om jullie relatie te versterken. Omdat jullie gaan voor een sterke, duurzame en intieme relatie.

Verschil Man en Vrouw
Seks is voor hechting, genot en om kinderen te krijgen. Maar er is een verschil tussen jou en je partner in de beleving hiervan. Klinkt als een open deur, maar soms zou je het bijna vergeten.
In bijgaand schema zie je de verschillen tussen mannen en vrouwen. Mocht jij niet passen in een van de vakjes, is er niets mis met jou. Soms is het in een stel net opgedraaid; heeft hij meer de karakteristieken van een vrouw en de vrouw meer de karakteristieken van een man. Maar kan het je wel handvatten geven om met je partner te praten over seks.
Verschil Man Vrouw