Ulbe & Marleen

Ons specialisme

Ons specialisme is:
– het aanleren van goede communicatieskills en
– goed om leren gaan met conflicten.

Onze kracht is dat we samen de coaching doen, zodat jullie alle 2 gehoord worden.

“Relatie is communicatie. De rest is detail.”

Onze leerschool.

Toen wij trouwden wisten we niet echt wat “getrouwd zijn” inhield. Dat hebben we geweten… In de eerste jaren hebben we veel conflicten uitgevochten. Dat kwam doordat Ulbe uit een gezin kwam waar niet werd geleerd wat echt praten is. Het ging niet dieper dan de gebruikelijke huis, tuin en keuken dingetjes. Marleen daarentegen kwam uit een gezin waarover zo’n beetje over alles werd gediscussieerd. Die twee werelden kwamen onvoorbereid bij elkaar. Misschien herken je het wel, of misschien zijn wij de enigen die dit mee hebben gemaakt. (Lucky you.)

Alles veranderde toen we in 2005 een huwelijksworkshop volgden, de voorloper van Connecting Hearts die we zelf ook geven.
Na jaren waarin Marleen geregeld aangaf dat dit goed voor ons zou zijn en waarin Ulbe bang was om in een groep te moeten praten over zichzelf en gevoelens (hij had geen idee wat dat waren), heeft Ulbe de stoute schoenen aangetrokken en ons opgegeven voor een drie-daagse huwelijksworkshop. Deze workshop heeft ons huwelijk veel goeds gedaan, hierdoor is veel ten goede veranderd.
Hierna volgden we nog enkele andere workshops, een scholing over huwelijk en gezin en volgden we een cursus Relatiecoaching. Sinds 2012 hebben we ons een eigen relatie-coachingspraktijk.

Doorgeven.

Wat wij in al die jaren geleerd en ontdekt hebben willen we doorgeven aan jou omdat jij jouw relatie serieus neemt en er meer wil uithalen. Waarom? Omdat we jullie hetzelfde gunnen wat wij zelf hebben gekregen: een sterk huwelijk, een duurzame relatie. Dat jullie naast geliefden ook dikke maatjes worden.

Wij vinden het mooi en waardevol om een poosje met jullie “mee te lopen” en jullie te helpen om principes praktisch te maken. Daarbij geen eenheidsworstige benadering, want we gaan voor maatwerk. Jullie bepalen de onderwerpen, het tempo en de doelen.

Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan:

– Stellen coachen bij het verrijken – verstevigen – herstellen van hun relatie.
– Jonge stellen coachen bij hun voorbereiding op het getrouwd zijn.
– Tientallen keren de workshop Connecting Hearts gegeven, meestal in Nederland, maar ook in Zuid-Afrika en zelfs in China.
– Meerdere ééndaagse workshops gegeven in Nederland.
– Alle soorten van Together workshops gegeven.
– Les gegeven over relaties, communicatie en conflicthantering, in binnen en buitenland.