Ulbe & Marleen

Onze leerschool.

Toen wij trouwden wisten we niet echt wat “getrouwd zijn” inhield. Dat hebben we geweten… In de eerste jaren hebben we veel conflicten uitgevochten. Dat kwam doordat Ulbe uit een gezin kwam waar niet werd geleerd wat echt praten is. Het ging niet dieper dan de gebruikelijke huis, tuin en keuken dingetjes. Marleen daarentegen kwam uit een gezin waarover zo’n beetje over alles werd gediscussieerd. Die twee werelden kwamen onvoorbereid bij elkaar. Misschien herken je het wel, of misschien zijn wij de enigen die dit mee hebben gemaakt. (Lucky you.)

Alles veranderde toen we in 2005 een huwelijksworkshop volgden. Na jaren waarin Marleen geregeld aangaf dat dit goed voor ons zou zijn en waarin Ulbe bang was om in een groep te moeten praten over zichzelf en gevoelens (hij had geen idee wat dat waren), heeft Ulbe de stoute schoenen aangetrokken en ons opgegeven voor een drie-daagse huwelijksworkshop. Deze workshop heeft ons huwelijk veel goeds gedaan, hierdoor is veel ten goede veranderd. Hierna volgden we nog enkele andere workshops, een scholing over huwelijk en gezin en volgden we een cursus Relatiecoaching. En sinds 2012 hebben we dus ons een eigen relatie-coachingspraktijk.

Natuurlijk hebben ook wij nog steeds conflicten, maar we zijn nu veel beter dan eerst in staat om er goed mee over weg te gaan. Ook Ulbe kan nu zijn gevoelens delen. We kunnen nu ons hart delen, daarbij aangeven wat er dwars zit en we vinden wegen om hier goed mee om te gaan. We zijn elkaars beste maatje.

Doorgeven.

Wat wij in al die jaren geleerd en ontdekt hebben willen we doorgeven aan jou omdat jij jouw relatie serieus neemt en er meer wil uithalen. Waarom? Omdat we jullie hetzelfde gunnen wat wij zelf hebben gekregen: een sterk huwelijk, een duurzame relatie. Dat jullie naast geliefden ook dikke maatjes worden.

Wij vinden het mooi en waardevol om een poosje met jullie “mee te lopen” en jullie te helpen om principes praktisch te maken. Daarbij geen eenheidsworstige benadering, want we gaan voor maatwerk. Jullie bepalen de onderwerpen, het tempo en de doelen.

Het coachen van een stel doen we samen, daarin ligt onze kracht.

Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan:

– Stellen gecoacht in het verrijken – verstevigen – herstellen van hun relatie.
– Jonge stellen gecoacht in hun voorbereiding op het getrouwd zijn.
– Tientallen keren de workshop Connecting Hearts gegeven, meestal in Nederland, maar ook in Zuid-Afrika en zelfs in China.
– Meerdere ééndaagse workshops gegeven in Nederland.
– Les gegeven over relaties, communicatie en conflicthantering, in binnen en buitenland.

Waar wij goed in zijn is het aanleren van goede communicatieskills en goed om leren gaan met conflicten en jezelf, vragen stellen en luisteren en in het  bemoedigen.