Ulbe & Marleen

Onze leerschool.
Toen wij trouwden wisten we niet echt wat “getrouwd zijn” inhield. Dat hebben we geweten… In de eerste jaren hebben we veel conflicten uitgevochten. Dat kwam doordat Ulbe uit een gezin kwam waar niet werd geleerd wat echt praten is. Het ging niet dieper dan de gebruikelijke huis, tuin en keuken dingetjes. Marleen daarentegen kwam uit een gezin waarover zo’n beetje over alles werd gediscussieerd. Die twee werelden kwamen onvoorbereid bij elkaar. Misschien herken je het wel, of misschien zijn wij de enigen die dit mee hebben gemaakt. (Lucky you.)

Alles veranderde toen we in 2005 een huwelijksworkshop volgden. Na jaren waarin Marleen geregeld aangaf dat dit goed voor ons zou zijn en waarin Ulbe bang was om in een groep te moeten praten over zichzelf en gevoelens (hij had geen idee wat dat waren), heeft Ulbe de stoute schoenen aangetrokken en ons opgegeven voor een drie-daagse huwelijksworkshop. Deze workshop heeft ons huwelijk veel goeds gedaan, hierdoor is veel ten goede veranderd. Hierna volgden we nog enkele andere workshops, een scholing over huwelijk en gezin en volgden we een cursus Relatiecoaching. En sinds 2012 hebben we dus ons een eigen relatie-coachingspraktijk.

Natuurlijk hebben ook wij nog steeds conflicten, maar we zijn nu veel beter dan eerst in staat om er goed mee over weg te gaan. Ook Ulbe kan nu zijn gevoelens delen. We kunnen nu ons hart delen, daarbij aangeven wat er dwars zit en we vinden wegen om hier goed mee om te gaan. We zijn elkaars beste maatje.

Doorgeven.
Wat wij in al die jaren geleerd en ontdekt hebben willen we doorgeven aan jou omdat jij jouw relatie serieus neemt en er meer wil uithalen. Waarom? Omdat we jullie hetzelfde gunnen wat wij zelf hebben gekregen: een sterk huwelijk, een duurzame relatie. Dat jullie naast geliefden ook dikke maatjes worden.

Wij vinden het mooi en waardevol om een poosje met jullie “mee te lopen” en jullie te helpen om principes praktisch te maken. Daarbij geen eenheidsworstige benadering, want we gaan voor maatwerk. Jullie bepalen de onderwerpen, het tempo en de doelen.

Het coachen van een stel doen we samen, daarin ligt onze kracht.

Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan:

– Stellen mogen coachen in het verrijken – verstevigen – herstellen van hun relatie.
– Met jonge stellen mee mogen lopen in hun voorbereiding op het getrouwd zijn.
– Tientallen keren de workshop Connecting Hearts gegeven, meestal in Nederland, maar ook in Zuid-Afrika en zelfs in China.
– Les gegeven over relaties, communicatie en conflicthantering, in binnen en buitenland.

Met onze opleidingen, trainingen, kennis en vaardigheden zijn wij echt niet de super-experts. We koppelen dit aan onze eigen ervaringen, waardoor anderen bemoedig worden en bevestigd worden dat zij niet de enige zijn die ergens tegenaan lopen. Het delen van ervaringen geeft hoop.

Wat zeggen anderen over ons:

“Het coachingstraject met Ulbe en Marleen heeft ons inzicht gegeven en daarin ook duidelijke tools gekregen om verder te kunnen. Met name het gebruik van de Communicatie-Mat heeft bij ons de ‘angel’ uit conflictsituaties gehaald. De kracht van hun manier van coachen is dat er op een luchtige, ongedwongen manier ‘knelpunten’ zichtbaar worden gemaakt, waarbij er ruimte is voor beide partijen. Het gaat niet om de schuldvraag, maar dat beide partijen ‘gehoord’ worden met als uiteindelijk doel om zich veilig, vertrouwd en geliefd te voelen, want daar draait het toch om in een relatie. Met de nodige humor en het putten uit eigen ervaring is het ook nog eens erg gezellig geweest.”
– Martin

“Ik heb de coaching als heel waardevol ervaren: laagdrempelig, in een veilige setting en absoluut zonder oordeel. We hebben nog beter met elkaar leren communiceren en daardoor elkaar ook leren begrijpen.”
– Gonnie

“Marleen en Ulbe zijn hele fijne, nuchtere mensen met humor waar je op je gemak mee kunt spreken over je relatie. Hun kracht is dat ze dit samen doen waardoor je beiden het gevoel hebt begrepen te worden. Dit is zo waardevol! Je relatie is elke investering waard. Mijn man en ik zijn van ver gekomen maar nu weer dolgelukkig. Blijf er in geloven en ga eraan werken. Marleen en Ulbe kunnen je hier goed bij helpen.”
– Maureen

 

 

nl_NLDutch
nl_NLDutch