Ulbe & Marleen

Ons specialisme

Wij zijn getrouwd op 6 augustus 1986, wat een mooie, zonnige, warme woensdag was. We zijn ouders geworden van 2 dochters die inmiddels ook getrouwd zijn en zelf kinderen hebben. Hierdoor zijn we nu ook opa en oma. Dat is zo leuk!

“Relatie is communicatie. De rest is detail.”

In de loop der jaren hebben wij gemerkt dat veel stellen tegen dezelfde problemen aan lopen. Gelukkig niet altijd even heftig. We hebben ons mede daardoor in gespecialiseerd in:
– het aanleren van goede communicatie
– goed om leren gaan met conflicten.

Onze kracht is dat we samen de coaching doen, zodat jullie alle 2 gehoord worden. We werken niet met een eigen ‘spoorboekje’. Uiteraard bereiden we een sessie voor, maar wanneer jullie graag over iets anders willen hebben, dan kan dat.

Waar we ons op richten is het praktisch maken van bijbelse principes, die door iedereen aan te leren zijn. Onze coaching is dus heel praktisch.

Onze leerschool.

Toen wij trouwden wisten we niet echt wat “getrouwd zijn” inhield. Dat hebben we geweten… In de eerste jaren hebben we veel conflicten uitgevochten. Dat kwam doordat Ulbe uit een gezin kwam waar niet werd geleerd wat echt praten is. Het ging niet dieper dan de gebruikelijke huis, tuin en keuken dingetjes. Marleen daarentegen kwam uit een gezin waarover zo’n beetje over alles werd gediscussieerd. Die twee werelden kwamen onvoorbereid bij elkaar. Misschien herken je het wel, of misschien zijn wij de enigen die dit mee hebben gemaakt. (Lucky you.)

Alles veranderde toen we in 2005 een huwelijksworkshop (Verrijk je huwelijk) bij Jeugd met een Opdracht in Heerde volgden, de voorloper van Connecting Hearts die we zelf ook geven.
Na jaren waarin Marleen geregeld aangaf dat dit goed voor ons zou zijn en waarin Ulbe bang was om in een groep te moeten praten over zichzelf en gevoelens (hij had geen idee wat dat waren), heeft Ulbe de stoute schoenen aangetrokken en ons opgegeven voor een drie-daagse huwelijksworkshop. Deze workshop heeft ons huwelijk veel goeds gedaan, hierdoor is veel ten goede veranderd.

Hierna volgden we nog enkele andere workshops, zoals een Marriage Coaching.
We hebben bij Jeugd met een Opdracht in Worcester, Zuid-Afrika in 2012 de Family Ministry School gevolgd.
We zijn opgeleid om de workshop Verrijk je huwelijk, nu Connecting Hearts te mogen geven. En we hebben in 2012 de train-de-trainers opleiding gedaan van Verrijk je Huwelijk.
We hebben in 20198 training gehad om de workshop A Day Together, van Agape / Family Life te kunnen geven en voor het leiden van groepen Together.

Doorgeven.

Wat wij in al die jaren geleerd en ontdekt hebben willen we doorgeven aan jou omdat jij jouw relatie serieus neemt en er meer wil uithalen. Waarom? Omdat we jullie hetzelfde gunnen wat wij zelf hebben gekregen: een sterk huwelijk, een duurzame relatie. Dat jullie naast geliefden ook dikke maatjes worden.

Wij vinden het mooi en waardevol om een poosje met jullie “mee te lopen” en jullie te helpen om principes praktisch te maken. Daarbij geen eenheidsworstige benadering, want we gaan voor maatwerk. Jullie bepalen de onderwerpen, het tempo en de doelen.

Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan:

– Sinds 2012 hebben wij onze eigen coachingspraktijk waarin wij echtparen helpen bij het verrijken – verstevigen – herstellen van hun relatie.
– We coachen jonge stellen bij hun voorbereiding op het getrouwd zijn.
– We hebben al tientallen keren in Nederland de workshop Connecting Hearts gegeven, daarnaast ook een paar in Zuid-Afrika en zelfs een paar in China.
– We gaven meerdere ééndaagse workshops gegeven in Nederland.
– Alle soorten van Together workshops hebben wij gegeven. Van A Night Together, via A Day Together, naar Together.
– En hebben al diverse keren les over relaties gegeven in een DTS van YWAM Nordland.

Onze basis

We zijn alle twee opgegroeid met kerk, God en bijbel. We hebben daarin veel geleerd over het waarom van het huwelijk en welke waarden het huwelijk heeft. Maar ook de principes die van een huwelijk een succes kunnen maken. Dat hebben we geleerd toe te passen in ons eigen huwelijk. En met succes. We kunnen en willen dat niet voor ons zelf houden, maar willen dat heel graag delen met anderen.

We kijken niet naar je achtergrond. Het gaat ons niet om of je naar een kerk gaat of niet. Wil je investeren in jezelf, in je partner, in je huwelijk en in je kinderen? Het huwelijk hebben we gekregen en het is te mooi en te waardevol om dat te verwaarlozen. Wanneer dit belangrijk is voor God is dat het ook voor ons.
Ook al zie je (nog) niet wat het gaat opleveren, maar is de wil bij alle twee er wel, dan gaat het jullie lukken.

We willen jullie heel graag helpen bij het krijgen van een geweldige, mooie, waardevolle, leuke, betekenisvolle relatie met je partner. Jullie zijn het waard.