Relatiecheck
Doel:
Wanneer jullie hebben nagedacht over de relatie zoals deze nu is, zul je beter in staat zijn om te bepalen wat al heel goed gaat, wat verbetering nodig heeft en wat jij kan doen om de relatie mooier te maken.

 

Uitleg opdracht:
Je kan deze check alleen maken of samen met je partner. Doe je het met je partner, dan de check eerst voor je zelf invullen. Wanneer jullie het allebei hebben ingevuld, kun je de scores met elkaar delen er over gaan praten. Belangrijk hierbij is het verhaal achter de cijfers, de Waarom.
Wees bij deze opdracht een OEN, dat betekent:
– Open voor wat je partner je vertelt. Hij of zij is er niet om je onderuit te schoffelen. Jullie zitten in hetzelfde team.
Eerlijk over je eigen gedrag, je eigen gevoelens, je eigen behoeften en verlangens.
Nieuwsgierig naar wat er echt omgaat in het koppie, in het denken en de gevoelens van je partner.

 

Hoe in te vullen:
Je geeft per onderdeel een cijfer tussen de 1 (Ik ervaar dit als iets wat in onze relatie geen aandacht heeft) en de 10 (Op dit vlak doen we het al heel goed).

Houd drie dingen in gedachten:
1 – Je evalueert jullie relatie, niet jezelf en ook niet je partner.
2 – Er bestaat geen foute waardering.
3 – Het gaat over hoe jullie relatie op dit moment is.

 

Wanneer je op een bepaald gebied laag scoort, is het goed om je af te vragen wat jij kan doen om jullie relatie op dat vlak te verbeteren.

Op de site vind je genoeg materiaal dat jullie hierbij kan helpen. Een coachingsgesprek is natuurlijk ook altijd mogelijk. Voel je vrij contact met ons op te nemen.

 

Wat je nog meer kan doen:
Deze Relatiecheck is onderdeel van de workshop Connecting Hearts. Wil je hierover meer informatie klik HIER. Je kan je ook aanmelden voor deze workshop via Aanmelden voor de Workshop.

Je kan ook 1 van de 3 E-Learning modules volgen. Deze gaan over Communicatie, Conflicten oplossen en over Intimiteit. Voor informatie over deze modules klik HIER. Je kan je ook aanmelden voor deze modules via Aanmelden voor de E-Learning

nl_NLDutch
nl_NLDutch