3 vliegen in 1 klap

3 vliegen in 1 klap

Het was een druilerige middag ergens in September. We kenden dit stel al wat langere tijd. We kwamen elkaar her en der tegen en maakten dan een praatjes. Dat je op dezelfde plaatsen komt schept een band. Maar je kan niet zeggen dat we hen kenden. We wisten wie ze waren en hun namen. Dat was het. Op enig moment kwam dat telefoontje. Ze wilden met ons praten over hun huwelijk, want ze kwamen ‘dingetjes’ tegen die ze opgelost wilden hebben. En zo kwam het dat ze bij ons op de bank zaten.

Het is een samengesteld gezin. Beiden zijn ze eerder getrouwd geweest en uit haar eerste huwelijk heeft zij een zoontje van 9 jaar. Hij heeft uit zijn eerste huwelijk geen kinderen. Samen zijn ze al een aantal jaar getrouwd en hebben zij ook samen een zoontje van 4 jaar. Ze komen met 3 hulpvragen bij ons: Ze vinden dat hun communicatie stukken beter moet en kan. Aan het eind van het geld is er altijd nog wat maand over. Of wij hun kunnen helpen met budgetteren, of zo iets. En ze hebben verschillende visies over het opvoeden van haar zoon. Of wij hun bij al de drie vraagstukken kunnen helpen?

Over relatie, huwelijk en communicatie weten we veel, dus daar zijn we mee begonnen. We hebben hun op de Communicatiemat ‘gezet’. Uitgelegd hoe het werkt en we hebben hun op de mat echte gesprekken laten voeren. Ik moet zeggen dat ze het snel oppikten. Ze leerden alle twee snel de Communicatiemat goed te gebruiken. De dieper liggende verlangens en behoeften kwamen naar boven. Verwachtingen werden uitgesproken en ook waarom iets belangrijk was. Hierdoor ontstond inzicht en daardoor wederzijds begrip. In plaats van tegen elkaar te strijden gingen ze nu gezamenlijk hun problemen te lijf. Niet meer vanuit twee ‘kampen’ strijden, maar samen als een (h)echt team.

Ze zijn in totaal 3 keer bij ons geweest. 1 Keer voor intake en 2 keer voor gesprekken. Daarna kregen we een telefoontje. Ze waren er uit! Met gebruik van de Communicatiemat hebben ze in 2 weken al hun problemen besproken en ze hebben oplossingen gevonden voor al hun drie hulpvragen! En dat alleen al door hun nieuwe wijze van communicatie! Hierdoor hebben ze afspraken gemaakt over hoe ze met geld om gaan, wanneer ze wat uit kunnen geven. Ze hebben gesproken over opvoeden en daar goede besluiten over genomen. Het mooie is dat ze beiden blij zijn met de oplossingen en keuzes die gemaakt zijn.

Ook bij dit stel blijkt weer dat veel van de issues in hun relatie te maken hebben met niet volledig communiceren. Na 2 gesprekken en enkele oefeningen op de Communicatiemat hadden zij genoeg tools in handen om zelf oplossingen te vinden voor hun problemen.

Wil jij ook oplossingen voor jullie issues? Wil je ook samen juiste keuzes kunnen maken?
In 1 avond leer je de Communicatiemat te gebruiken. Na 1 maand nog een keer finetunen en jullie relatie zal er nog mooier door worden!

Neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *