APK van je huwelijk

Je auto gaat elk jaar op keuring. De belangrijkste veiligheidspunten worden nagekeken en wat niet voldoet aan de eisen wordt vervangen. Dat kost tijd en geld, soms best wel veel. Je bent minimaal 1 dag de auto kwijt, met reparaties soms meerdere dagen. Dan moet je iets anders regelen, maar dit vinden we allemaal heel normaal. Het hoort bij het hebben van een auto.

De bandenspanning controleer je ook af en toe. Je kijkt of er nog genoeg olie in de motor zit. Voor de winter check je het profiel op de banden, want niemand wil met gladde banden de winter in. Wanneer een rood lampje op het dashboard aangaat, ga je naar de garage. Dat checken en controleren zouden we toch ook in/met/voor ons huwelijk moeten doen?

Jij en jouw partner zijn vandaag niet dezelfde als 5 jaar geleden. Door de tijd, door omstandigheden, veranderen onze wensen, onze verwachtingen. Waarden blijven hetzelfde, maar de normen kunnen veranderen. Doordat situaties veranderen heb je nu misschien meer geld te besteden dan 5 jaar geleden, of is het omgekeerde nu waar. Vond je strand eerder leuk, nu de bossen.

Wat we voor auto’s normaal vinden zou toch ook normaal voor ons huwelijk moeten zijn? Zoals een regelmatige check waar jij staat, waar jullie staan in jullie huwelijk. Om te zien wat goed gaat en wat beter kan. Hierbij gaat het niet over wie het goed of fout heeft. Het is een start van een gesprek over waarom het voor jij zo is en over hoe jullie op dit punt op 1 lijn kunnen komen. Geniet van datgene waarin jullie hetzelfde ervaren. Kijk hoe je op de punten waarin jullie verschillen bij elkaar kunnen komen.

Net als je auto elk jaar een APK moet krijgen, gun dit ook jouw huwelijk. Doe minimaal een keer per jaar een APK van je huwelijk. 

Checklist APK van je huwelijk :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *