Ik wil contact

Ik wil contact

Onlangs zijn wij weer eens met ons tweeen in ons favoriete restaurant uit eten geweest. Nadat we de menukaart hadden bekeken (alsof we niet wisten wat er op het menu staat) en we het eten en drinken hadden besteld, kletsten we een beetje met elkaar. Tijdens het gezellig samen zijn viel ons een ander stelletje in het bijzonder op.

Zo te zien waren ze zo’n eind twintig, begin dertig. Leuk en vlot stel om te zien. Ze zaten tegenover elkaar maar praatten niet met elkaar! Echt waar, we hebben hun de hele tijd slechts enkele woorden met elkaar zien wisselen, de rest van de tijd waren ze heel druk met … hun telefoontje.

Vooraf investeren is goedkoper, dan achteraf herstellen.
Ik hoorde gisteren iets wat misschien een hele grote waarheid is en een reden van veel problemen in relaties. Iedereen is druk , druk, druk. Met werk, sport, hobby, vriend(in) zijn, familiebezoeken, huishouden, zodat er geen tijd meer is voor wat er echt toe doe, namelijkt: je partner, je kinderen, je huwelijk, je gezin. Daarbij wordt er ontzettend veel gecommuniceerd via digitale hulpmiddelen: op werk wordt veel via mail gedaan, met vrienden veel whatsapp en instagram en dan heb je ook nog facebook en twitter bij te houden. De vingers weten tegenwoordig de woorden makkelijker te vinden dan de mond. Het lijkt alsof we verleren om te praten, om met elkaar te delen.

We zijn als het ware verleerd om een echte communicatie met de ander te hebben. Wie schrijft er bijvoorbeeld nog een liefdesbrief? Eentje geschreven met een echte pen op echt papier, zonder emojies en hashtags, maar met woorden die diepgang hebben, met woorden die echt iets zeggen. Wanneer heb jullie een goed gesprek gehad? En dan niet over de praktische zaken van BV het gezin, maar over jullie zelf.

Juist wanneer het goed gaat en er geen stormen in een relatie zijn, is het goed om te investeren in elkaar, in de relatie. Door tijd te nemen voor elkaar, leuke dingen samen doen en om te praten maak je pas echt contact met elkaar. Hierdoor wordt je relatie verstevigd, zodat wanneer die storm komt, jullie relatie deze op kan vangen.

Naast dagelijks tijd en aandacht te geven aan elkaar, gaan we  elke week een keer ontbijten bij IKEA. We plannen dagjes uit en gaan geregeld een weekendje weg. Allemaal met 1 doel: echt contact hebben met elkaar.

Wil jij ook meer contact met je partner? Neem eens een kijkje op onze website. Hierop staan een workshop en e-learners die je thuis kan doen. Waardoor je echt contact krijgt met elkaar, zodat jullie relatie mooier en sterker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *