Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pasfoto

Pasfoto

Omdat mijn paspoort binnenkort verloopt had ik een afspraak gemaakt bij het stadskantoor om een nieuw paspoort an te vragen. Daarbij wordt ik geacht een recente pasfoto mee te nemen om die te doneren aan de dienstdoende ambtenaar, die mijn aanvraag verwerkt en zorgt dat ik een week later een nieuw paspoort heb. Aangezien ik geen recent pasfoto heb, toog ik eerst naar een fotograaf om pasfoto’s te laten maken.
“U gaat op vakantie?”, vroeg de aardige fotograaf.
“Nee.” antwoordde ik, “We krijgen over ruim een maand ons eerste kleinkind. En de aankomende oma is veel te bang dat ze haar eerste kleinkind niet binnen een half uur na de mededeling dat het geboren is, kan verwelkomen op deze wereld. Vanaf 1 augustus is onze agenda helemaal leeg.”
“Maar dan heeft u een goede reden, meneer. En ik snap uw vrouw. Dat moet ook gerespecteerd worden. Daar gaat het huwelijk toch om, meneer? Om respect voor elkaar. Het is geven en nemen, zeg ik maar zo. En niet geven om te nemen. Ik heb een hele lieve vrouw. Ze is mooi, bescheiden, niet materialistisch en ook nog mooi. Elke man mocht willen dat hij zo’n vrouw had. Ik heb respect voor haar. Wij zijn niet perfect. Zij niet en ik niet, maar met respect en geven en nemen komen we heel ver.
In de zaak komen wel eens vrouwen, meneer, ook andere mooie vrouwen en dan lijkt het alsof ze met mij willen flirten. Weet u meneer, ik ben ook maar een man, dus ik vind dat best wel leuk, maar dat wil niet zeggen dat ik er wat mee wil.”
“Het gras lijkt elders altijd groener, totdat je in de tuin staat en het onkruid ziet”, zei ik quasi geleerd.
“Maar zo is het maar net, meneer. En uiteindelijk ga je toch vergelijken en dan blijkt dat je eigen vrouw toch de beste is. Toch, meneer? Onlangs was ze door omstandigheden naar haar moeder. Weet u, ze was ziek, dus ga je als dochter voor je moeder zorgen. Snap ik. Is goed. Maar 1 week, werd 2 weken, werd 3 weken. In die tijd meneer, was ik en ondernemer, en ik zorgde voor onze twee kinderen. U moet weten, zij heeft mij twee mooie zonen geschonken. En ik deed ook nog het huishouden.”
“Eerder, als ik ging douchen, gooide ik mijn onderbroek in de wasmand. Na het douchen pakte ik een schone uit de la. Wat tussen die wasmand en de la gebeurd, ik had geen idee. Maar nu, meneer ik heb nog meerrespect voor die vrouw. Nu weet ik wat er gebeurd nadat ik de onderbroek in de wasmand heb gegooid, want in die 3 weken moest ik daar voor zorgen. U mag best wel weten meneer, na die 3 weken was ik heel blij dat mijn vrouw terug was.
En weet u meneer, elke vrijdag neem ik een bosje bloemen mee voor mijn vrouw. Uit liefde en respect. Elke vrijdag loopt ik naar het bloemenkraampje hier om de hoek en koop een mooi bosje voor mijn vrouw. Als beloning voor wat ze doet.”
“Nou meneer, hier zijn de pasfoto’s en een goede vakantie. O nee, u gaat niet, u wordt opa. Dat hoop ik ooit ook een keer mee te maken: Opa worden. Dat is mooi meneer. Geniet ervan! En tot ziens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
nl_NLDutch