Tijd voor de reset

Tijd voor de reset

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik heb het gevoel alsof ik huisarrest heb. En ik moet zeggen dat ik dat een onprettig gevoel vind. Soms kan het mij echt benauwen, het idee dat ik nu al vier weken thuis zit en nog voor wie weet hoeveel weken langer. Misschien nog wel maanden. Ik vind dat geen fijne gedachte, omdat ik het nodig heb om me te kunnen bewegen. Om ergens heen te gaan, om mensen in levenden lijve te ontmoeten. Om dan weer hier te zijn en dan weer daar – heerlijk. Maar dat kan nu niet en ik weet niet wanneer het wèl weer mogelijk gaat zijn.

Marleen en ik zijn gewend om vanuit huis te werken, maar jij bent dat misschien niet gewend. Nu ben jij ook verplicht thuis te blijven, thuis te werken, thuis bij schoolwerk te helpen, thuis je kinderen te vermaken, thuis dit en thuis dat… Alles vindt nu plaats in en om het huis. De hele dag en elke dag bij elkaar op de lip zitten kan leuk zijn en veel plezier geven, maar kan op zijn tijd ook tot de nodige spanningen en irritaties leiden. Wordt die ene zin net even te boos klinkend gezegd…? Is die blik even net niet begrijpend genoeg…? Komt die lief bedoelde aanraking niet zo over? Zo’n lange tijd, onvrijwillig, en zonder uitzicht op een eind dicht bij elkaar zijn – dan kunnen kleine irritaties snel uitgroeien tot stevige conflicten.

Nu we toch allemaal aan huis gekluisterd zijn, nu we toch dingen anders moeten doen dan ooit, is het een mooi moment om onszelf te resetten. Ga alleen of samen kijken naar jouw/jullie manier van communiceren. Gary Smalley verwoordde het ooit zo kernachtig: “Relatie is communicatie. De rest is detail.”

Dus nu even niet kijken naar de details, maar naar je eigen communicatie. Hoe deed je dat de laatste tijd en wat zou jij daarin kunnen verbeteren? Het mooie hiervan is dat door een verbeterde communicatie de conflicten anders en minder heftig zullen verlopen, waardoor jullie intimiteit, zowel de emotionele als de fysieke, zal groeien en bloeien. (Om met lentewoorden te spreken.)

Maar hoe moet je daar dan mee beginnen?? Er is hulp. Hier is een handige online training die je/jullie helpt om de onderlinge communicatie te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *