Relatie is communicatie.Communicatie klinkt zo simpel, maar goed communiceren is soms ook heel lastig.

Relatie is communicatie
Communicatie in een relatie gaat om open en eerlijk naar elkaar zijn. Dat kan alleen wanner ik echt ga communiceren door te vertellen wat ik voel, denk, verwacht en waar ik behoefte aan heb. Wanneer jullie in staat zijn om beter te communiceren, komen jullie ook dichter bij elkaar; de intimiteit groeit. Jullie worden een eenheid, zonder onze de eigen  persoonlijkheid kwijt te raken.

In een relatie kunnen communicatieproblemen heel gemakkelijk ontstaan, wanneer je je eigen gevoelens, je eigen gedachten en je eigen leven op de eerste plaats zet, maar ook door je te verbergen voor je partner, waardoor je partner niet dicht bij jou kan komen. Dan kan het gebeuren dat je opeens bemerkt dat je elkaar kwijt bent geraakt. Dat er een afstand is gegroeid. Alsof het over en uit is, …. maar dat hoeft niet zo te blijven!!

 

Over de module
In deze module ga je ontdekken wie jij bent en wat dat doet met jouw manier van communiceren. Je krijgt handvatten die je helpen jouw manier van communicatie te verbeteren, waardoor je een nauwere relatie met je partner krijgt.

Je gaat ook kijken naar hóe je iets zegt. Zeg maar, inzien op welke toon je iets zegt. Misschien ken je deze gezegde: “C’est la ton qui fait la musique.” In goed Nederlands: Het is de toon die de muziek maakt. Niet alleen wat je zegt is belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is de manier en toon waarop je het zegt. Verder vind je allerlei tips die je helpen om jouw manier van communiceren te verbeteren. Door open communicatie groeit jullie relatie.

 

Met als resultaat
Doordat jullie communicatie verbetert zullen jullie elkaar beter begrijpen en elkaar meer waarderen. Je zal vaker de mening van je partner willen horen. Het feit dat jullie verschillend liggen is wat jullie sterk maakt; het brengt je naar een nog hechtere relatie. Jullie worden een echt onoverwinnelijk team.

 

Veel succes en plezier met deze module!

 

 

Om met deze module te kunnen beginnen moet je eerst aan melden    Aanmelden
Wanneer je al inloggegevens hebt voor deze module kan je hier    Verdergaan

nl_NLDutch
nl_NLDutch