Relatie is communicatie.

"Relatie is communicatie" - Garry Smalley

Door het onvermogen om echt en goed met elkaar te kunnen communiceren lopen veel huwelijke vast of zelfs stuk. Dan kan het gebeuren dat je opeens bemerkt dat je elkaar kwijt bent geraakt. Dat er een afstand is gegroeid. Alsof het over en uit is. Dat is jammer en het brengt veel pijn en verdriet.

Goed communiceren kan je leren. Het gaat over open en eerlijk te zijn naar elkaar. Dat kan alleen wanner jij gaat vertellen wat je voelt, denkt, verwacht en waar jij behoefte aan heb.

Door beter te communiceren, komen jullie ook dichter bij elkaar, waardoor jullie intimiteit groeit. Jullie worden een eenheid, zonder dat jullie je eigen persoonlijkheid kwijt te raken.

Over de module

In deze module ga je ontdekken wie jij bent en wat dat doet met jouw manier van communiceren. Je krijgt tips en handvatten die je helpen jouw manier van communicatie te verbeteren, waardoor je een nauwere relatie met je partner krijgt.

Je gaat ook kijken naar hóe je iets zegt, op welke toon je iets zegt. Misschien ken je deze gezegde: "C'est la ton qui fait la musique." In goed Nederlands: "Het is de toon die de muziek maakt". Niet alleen wat je zegt is belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is de manier waarop je het zegt.

Het resultaat

Doordat jullie communicatie verbetert zullen jullie elkaar beter begrijpen en elkaar meer waarderen. Je zal vaker de mening van je partner willen horen. Door open communicatie groeit jullie relatie en worden jullie een echt onoverwinnelijk team, met minder conflicten, maar met meer begrip en intimiteit.

Veel succes en plezier met deze module!

Om met deze module te kunnen beginnen moet je eerst aan melden    Aanmelden
Wanneer je al inloggegevens hebt voor deze module kan je hier    Verdergaan